Peoples geography („népföldrajz”) – a kritikai földrajz új irányzata - G. Fekete, Éva (Tér és Társadalom, 2003)
A 3. Nemzetközi Kritikai Geográfiai Konferencia kapcsán új fogalom jelent meg a hazai geográfiában. A magyarra talán a „népföldrajz” kifejezéssel fordítható peoples geography irányzat lényegének ismertetése, a leghíresebb, az amerikai Syracuse Egyetemen folyó projekt összefoglalása jelenik meg a tanulmány egyik célkitűzéseként. A békéscsabai konferencián a földrajzi ismeretek helyi fejlesztésben való konkrét gyakorlati alkalmazásáról elhangzott előadás nyomán pedig a „népföldrajz” hazai meghonosodásának esélyeit és egy lehetőségét tekintjük át.