A román-magyar határ menti együttműködések megítélése a román oldali településvezetők szemszögéből - Nagy, Egon (Tér és Társadalom, 2010)
A jelen kutatás során alkalmazott kérdőív az együttműködés jelenlegi állapotára és kilátásaira, a határ térbeli közelségének érzékelésére, valamint a saját község fejlődési lehetőségeinek értékelésére tér ki. A kérdőívet a romániai Szatmár (Satu Mare) és Bihar (Bihor) megyék településeinek polgármesterei vagy alpolgármesterei töltötték ki. A tanulmány ennek a kérdőívnek a kiértékelésén keresztül mutatja be a romániai települési vezetők viszonyulását a magyar–román határon átnyúló együttműködésekhez.